Korucuk Hakkında Genel Bilgiler - 2

Korucuk Hakkında Genel Bilgiler - 2


Daha önce Adapazarı Korucuk hakkında bazı genel bilgiler vermiştim. Şimdi ise birkaç ekleme daha yapacağım.

Korucuk yeni yerleşim bölgesi olmadan önce Korucuk Köyü olarak geçerdi. Köy halâ mevcut olmakla beraber köy evleri , köy camisi varlığını sürdürmektedir.Köyün ve yeni haliyle mahallenin çevresi ağaçlık ve tarım alanlarıyla çevrilidir. 

Korucuk genel olarak Kuzey Doğu - Güney Batı ekseninde yapılanmıştır. Bu eksendeki tepenin üzerinde kurulmuştur. Köy de bu tepe üzerinde sağlı sollu kurulmuştur. Köylüler hayvancılık ve tarım ile uğraşırlar. Geniş tarlalar ve bahçeler vardır.

Korucuk'a yakın yerleşim yerleri şunlardır;Güneyde:Beşevler,Alandüzü,Karapınar,Evrenköy; Kuzeyde:Yenice (İzmit),Aşırlar,Nasuhlar,Kayrancık,Karadavutlu;Batıda:Akmeşe (İzmit);Doğuda:Camili,Karaman ve İkizce Osmaniye bulunmaktadır.

Korucuk ile Camili ve Karaman arasında ulaşım Sabahattin Zaim Bulvarı üzerinden sağlanmakla beraber; Korucuk ile Camili arasındaki alternatif bir güzergâh "orman yolu" diye tabir ettiğimiz resmi adıyla Ahududu Sokaktır. Bu yol - sokak Korucuk tarafında Korucuk Parkından başlar , Valilik lojmanına uzanır.

Korucuk'a en yakın hastane Sakarya Korucuk Eğitim ve Araştırma  Hastanesi'dir. Korucuk Mahallesine ortalama uzaklığı 2 km'dir. Yürüyerek ulaşılabilecek kadar yakındır.Korucuk içinden geçen Halk Otobüsleri ile de ulaşım imkânı vardır.Otobüslerin güzergâhı her yere yakındır.

Korucuk'a en yakın bir diğer yerleşim yeri Karapınar'dır. Karapınar bir köydür. Hayvancılık ve tarım geçim kaynaklarıdır.

Korucuk'a en yakın su kaynakları - kütleleri Kuzey'de Aşırlar Göleti ile  Doğu'da Saklı Göl'dür. Saklı göl ayrca bir mesire alanıdır. Korucuk ile Camili yerleşim yerlerinin arasında kalır. Gezilip görülesi bir yerdir.

Korucuk Hakkında Genel Bilgiler - 1

0 yorum:

Yorum Gönder