Korucuk İle İlgili Genel Bilgiler

Korucuk İle İlgili Genel Bilgiler


Korucuk, 1999 Gölcük depreminden sonra plânlanan yeni yerleşim bölgelerinden biridir.Diğer yeni yerleşim bölgeleri Camili ve Karaman'dır. Genel konut inşaası TOKİ tarafından gerçekleştirilmiştir. İlköğretim okulu , cami,sağlık ocağı  ve yakınında Sakarya Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bulunmaktadır. Korucuk'un en gelişmiş yeri Kerem Coşkun Caddesidir. Korucuk genel olarak tepe bir araziye kurulmuştur; 150 - 200 metre civarında değişen rakıma sahiptir.

Korucuk; Korucuk 1.etap, 2. etap, 3.etap , 496 konut ( 4. etap) , Dorukkent, Korukent,Memursen,Vakıfkent,İdealkent,Megapark,Binnur Evler gibi projelerden oluşmaktadır.

Korucuk çevresinde tarım alanları mevcuttur. Korucuk'a varmadan Saklıgöl ve Korucuk'un kuzeybatısında DSİ Aşırlar Göleti başlıca su kütleleridir.

Korucuk, Adapazarı merkezden yaklaşık 16 km uzaklıktadır. Adapazarı Korucuk istikametinde 12. kilometreye kadar neredeyse eğimsiz bir yol izlerken 12. kilometreden 413. cadde ve Kerem Coşkun caddesine kadar yüzde 12 eğime varan yokuşlarla karşılaşabilirsiniz. Kış şartlarında bazı yokuş bölgelere ulaşımda zorlanabilirsiniz.

Bu yazı Adapazarı - Korucuk hakkında genel bilgiler vermek amacıyla yazılmıştır.

Korucuk Hakkında Genel Bilgiler - 2

1 yorum:

  1. Vakifkentte daire alacağım daireye tanışıp oturmamda bir sıkıntı çıkarmış acaba

    YanıtlaSil