Home » , , , , , , , , , , , » Korucuk'tan Adapazarı Şehir Merkezine Doğru Otobüs Yolculuğundan İzlenimler - 2

Korucuk'tan Adapazarı Şehir Merkezine Doğru Otobüs Yolculuğundan İzlenimler - 2

Korucuk'tan Adapazarı Şehir Merkezine Doğru Otobüs Yolculuğundan İzlenimler - 1

       Korucuk otobüsü az daha ilerliyor. Az ileride sağda Karapınar köyü , solda yolun üst kısmında Camili - 2 beliriyor.Size Karapınar ve Camili hakkında kısa bilgiler vereyim. Karapınar Adapazarı'na bağlı bir köydür. Bir cadde boyunca uzunlamasına kurulmuştur.Köyde tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Camili ise, Yenikent'i oluşturan Karaman ve Korucuk ile beraber üçüncü yeni yerleşim birimidir. Karaman ve Korucuk arasında yer alır. Sakarya Valiliği ve Sakarya Adliyesi Camili'de bulunur. Yenikent park ve Yenikent Sosyal tesisleri Camili'nin gezilip görülmesi gereken yerleridir.
Korucuk'tan Adapazarı Şehir Merkezine Doğru Otobüs Yolculuğundan İzlenimler - 2
Yenikent Park - Camili
       Korucuk -  Adapazarı otobüsü az daha ilerliyor, solda ormanların arasında Saklı Göl görünüyor.Sağda ise Karapınar köyü ve bahçede otlayan inekler, tavuklar... Otobüsün pencereleri kapalı dahi olsa , otobüs içine köy havası doluyor. İnsanın aklına,  uzaklarda bir yerlerde var olan kendi köyü geliyor. Köy manzarasını seyrede seyrede, birkaç trafik ışığı geçtikten sonra resmi daireler kampüsüne (valilik, adliye) varıyoruz.Artık Adapazarı düzüne inmiş bulunuyoruz. Otobüs son bir trafik ışığından daha geçtikten sonra ilerlemeye devam ediyor.Sağlı sollu yine tarım arazileri bulunmakta.Az ileride, Sapanca Gölü'nün fazlası suyun aktığı  Çark Deresi üzerinde bulunan köprüden geçerek Karaman'a doğru ilerliyoruz.Karaman'dan önce solda Karaman merkezi su arıtma tesisi ile karşılaşıyoruz.Özellikle yazın , otobüs pencerelerinin de açık olması sebebiyle atık su arıtma merkezinin civarından geçerken kötü kokularla karşılaşabiliyoruz.
       Korucuk otobüsü biraz daha yol kat edince, yine solda, Karaman konutları boy gösteriyor. Yenikent Devlet Hastanesi , Karaman'da bulunur. İleride tepede hastane göze çarpıyor. Hemen sağda Evrenköy bulunmakta. Adından da anlaşılacağı üzere burası da Karapınar gibi bir köydür.Köylüleri hayvancılık ve tarım ile uğraşırlar. Yolun devamında sağlı sollu tek tük iş yerleri  göze çarpar. Ekmek fırınları,marketler,fidanlık,restoran,aqua park bunlardan bazılarıdır.Özellikle aqupark, yazları eğlenmek için birçok insan tarafından tercih edilir. Bu işletmeler daha çok Karaman,Camili ve Korucuk'ta ikamet eden vatandaşlara yöneliktir. Yaklaşık 5 km sonra, sağda Yazlık mahallesi beliriyor.
    Yol, Yazlık kavşağında üçe ayrılıyor. Sağdan Serdivan'a direkt ulaşmak mümkünken, diğer iki yol Adapazarı merkezine ilerliyor. Kavşağın devamında meşhur Şeker fabrikasını görebiliyorsunuz.Bazen bahçesinde şeker pancarı yüklü araçlar görebilirsiniz.Otobüsümüz kavşaktan sola dönüyor.Biraz ilerleyince Kipa AVM solda beliriyor. Alışveriş merkezini biraz geçtikten sonra bu kez sağa dönerek ilerliyoruz.Ahmet Yesevi caddesi, devamında Sedat Kirtetepe Caddesi üzerinden devam ederek, Çark Caddesi'ni geçerek Korucuk , Camili ve Karaman otobüslerinin ve minibüslerinin de varış ve kalkış yeri olan Orta Garaj'a varmış bulunuyoruz.

1 yorum: